2016. október 17., hétfő

TOP 10 LÁTNIVALÓ (a legismertebbek közül)Bali... nem véletlenül a világ egyik leghíresebb szigete. Ezernyi templomával, díszes szentélyeivel, pompás öltözékeivel, illatos-színes áldozati ajándékaival méltán vált az egyik legnépszerűbb turisztikai célponttá az utazók körében. Nemcsak a kultúra, de a környezet is magával ragadja az embert... Zöldellő rizsteraszok, festői vulkánok, csodálatos tengerpartok, szent források és vízesések tarkítják a tájat.

De melyek is a "kötelező" látnivalók ezen a varázslatos szigeten?

.
.
.

Rizsterasz
Kihagyhatatlan, ez nem is kérdés. Tegallalang, Jatiluwih, Mahagiri... Csak hogy néhányat említsünk a legszebbek közül. Könnyen beépíthetők egy-egy kirándulás útvonalába, megéri megállni, s akár egy sétát tenni a teraszok között!
_______________________________________________________________


Tirta Empul szent forrástemplomA 10. században épült szent forrástemplomban nemcsak megcsodálhatjuk magát a gyönyörű épületet, de akár mi magunk is vehetünk tisztító fürdőt a helyiekkel együtt. 

_______________________________________________________________


Gunung Kawi szimbolikus sírhely a 11. századból hét méter magas, sziklába vájt (jelképes) sírokkal, különleges hangulattal az egyik szent folyó mentén, a völgy mélyén.


________________________________________________________________________


Goa Gajah (Elefánt-barlang)


Egyike a legősibb hindu-buddhista emlékeknek a szigeten: Elefánt-barlang és a köré épült templom a 10. század környékéről. ____________________________________________________________

Tanah Lot

Az egyik legismertebb templom a szigeten... híres a naplementéjéről, mely óriási tömegeket vonz!_______________________________________________________________________

Uluwatu, a másik lenyűgöző sziklatemplom


Meredek sziklaszirt, varázslatos kilátás, naplementekor Kecak tánc... Ezt nyújtja Uluwatu temploma az odalátogatóknak. Utána jöhet a tengeri vacsora a tengerparton, Jimbaran öblében. 

____________________________________________________________

Ulun Danu Bratan úszótemplomBali legtöbbször fotózott látványossága a mesés Bratan tavi úszótemplom a sziget közepén, fent a hegyekben. 

___________________________________________________________


Tirtagangga királyi fürdő
Karangasem utolsó uralkodója által a 20. század közepén építtetett igazán hangulatos  fürdője, ami ma már bárki számára nyitott. 

___________________________________________________________________________


Fűszerkert
Ismert-ismeretlen fűszernövények, gyümölcsök... különleges ízű teák és kávék... köztük a világ legdrágább kávéja, a luwak. Kóstold meg őket! Sőt, akár saját magad megpörkölheted a kávédat. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése